Loopband review

loopband kopen

Een loopband van hoge kwaliteit staat op het verlanglijstje van iedereen die fysiek traint. Ze worden geleverd met een verscheidenheid aan programmeer- en interactieve functies die het trainen leuker maken. Met geavanceerde ontwikkelingen zijn innovatieve modellen op de markt gekomen die je eigenschappen kunnen bieden om je trainingen doelgerichter te maken. Kies een loopband op basis van de kwaliteit, functies en betaalbaarheid.

Met een loopband is het eenvoudig om een sportschool thuis te creëren, die de ervaring van de echte gym nauwkeurig nabootst, terwijl je je huis niet uit hoeft. Loopbanden stellen hardlopers in staat contact te maken met hun vrienden en familie om te trainen, wanneer ze gebruik maken van een smart fitnessapparaat. De meeste van de nieuwste loopbanden van 2020 zitten vol met opties voor entertainment en virtuele coaching – meestal geleverd met touchscreens die in de consoles zijn ingebouwd, zodat de gebruiker kan genieten van een training met een buitengevoel in zijn eigen huis. Bovendien hebben ze grotere displays, zodat je optimaal geniet van de videotrainingen.

Fabrikanten gebruiken steeds vaker live trainers in fitnessstudio’s of echte beelden van exotische locaties over de hele wereld, soms met een professionele coach als gids, zodat sporters hun verveling kunnen overwinnen en thuis intensief kunnen trainen.

Soorten loopbanden

Er zijn drie verschillende soorten loopbanden op basis van het soort trainingen dat ze uitvoeren. De eerste is de basisloopband die is ontworpen voor wandelaars of joggers. Het heeft een eenvoudige tracking die de snelheid, afstand en tijd iets kan verhogen. Bovendien hebben de basiseenheden een korte band die beter werkt voor een wandelaar dan iemand die sprints trekt. Dergelijke loopbanden kunnen worden opgevouwen om ze gemakkelijk op te bergen.

Een andere categorie is de medium loopband die is ontworpen voor hardlopers met een korte pas. Ze hebben langere steunarmen die je een betere balans bieden. Het is ontworpen voor hardlopers met korte hardlooppassen. Het heeft bovendien betere technische functies, zoals een hartslagmeter die op de borst wordt gedragen en vooraf ingestelde trainingsprogramma’s.

Er is ook een high-top loopband. Deze bevat meer items en features dan de basis en middenmoot loopband. Het is de hoogste kwaliteit loopband met lange banden en goede schokabsorptie, perfect voor professionele hardlopers. Ze worden geleverd met maximale snelheidsniveaus en grotere hellings- en dalingsniveaus. Deze loopbanden bestaan uit materialen van de hoogste kwaliteit, bieden je wifi-connectiviteit en uitgebreide, vooraf ingestelde trainingsprogramma’s.

De belangrijkste kenmerken

Loopbanden hebben verschillende hightech functies. Voor hoge prestaties moeten ze worden gebouwd met duurzame fysieke onderdelen en de best mogelijke eenheden. Stel bijvoorbeeld de trainingsprogramma’s samen met voorgeprogrammeerde trainingen die je kunnen helpen bij het afvallen, je cardiovasculaire prestaties, snelheidsoefeningen of heuveltraining. Deze programma’s zijn ingesteld om de lengte van de trainingstijd te meten, maar ze zullen automatisch de snelheid van de loopband veranderen.

De mate van helling en verval is een grote factor als de training calorieverbranding inhoudt. Een dergelijke loopband geeft een simulatie van bergafwaarts rennen met een verval van ongeveer 4%. Bovendien varieert de lengte ook voor de loopband, sommige zijn ongeveer 55-65 inch lang, terwijl wandelaars er een kunnen gebruiken die dichter bij de 45-55 inch liggen. Daarnaast hebben langere mensen een nog langere band nodig. De breedte van de loopband is ook van belang, aangezien dit de ondersteuning van het basisgedeelte op zich neemt, zodat de eenheid niet kan bewegen.

Steunrails zijn van cruciaal belang, vooral voor oudere wandelaars om grip te krijgen tijdens het gebruik van de loopband, zodat ze zichzelf kunnen stabiliseren. Bovendien heeft de moderne loopband bedieningselementen op het touchscreen om de helling, snelheid en het gebruikte programma aan te passen via de touchscreen-monitor. Het scherm geeft je ook informatie over de verstreken tijd, verbrande calorieën, de afgelegde afstand, je hartslag, verbinding met wifi. Etc. Tevens kun je er vaak films mee afspelen.

Let tot slot op het gewichtslimiet en de breedte. Het is gebaseerd op de grootte van de motor en op het schokabsorptievermogen. Overschrijd dus niet het maximale gebruikersgewicht van een loopband. De breedte kan minstens 22 inch bedragen om je voldoende ruimte te bieden voor het geval je een misstap maakt. Er zijn veel opties om te overwegen, kijk op fitwinkel.be voor een ruim assortiment loopbanden, zodat je makkelijk kunt vergelijken.