Fitter met Fitwinkel.be

Thuisfitness fitnessapparatuur

Fitness is een populaire bezigheid en het wordt dan ook door miljoenen mensen wereldwijd gedaan. Fitness wordt soms in sportscholen gedaan, maar in sommige gevallen ook thuis. Dit kan bijvoorbeeld door middel van gewichten, maar ook door het gebruik van diverse fitnessapparaten. Er zijn talloze verschillende fitnessapparaten. Het ene apparaat is goed voor de verbranding van vet terwijl het andere apparaat voor enorme spiergroei kan zorgen. Ook zijn er apparaten die allebei deze taken uitvoeren. Hieronder gaan we in 4 fitnessapparaten en vertellen we je uitgebreid wat over deze apparaten.

De hometrainer

De hometrainer is een nabootsing van de klassieke fiets. Wereldwijd gaan er dagelijks miljoenen mensen met de fiets naar werk, naar school of naar familie of vrienden. Fietsen is erg gezond en is een activiteit die buiten uitgevoerd kan worden, maar doormiddel van de hometrainer kun je dit ook lekker thuis doen of in de sportschool. Fietsen is namelijk niet enkel een handige methode om van A naar B te gaan, het heeft ook talloze voordelen voor het menselijk lichaam en voor de geest. Om te beginnen zet je diverse spieren aan de slag. De beenspieren bij fietsen het meest, maar ook de buikspieren doen zeker mee. Daarnaast verbrandt fietsen vet. Als je last hebt van overgewicht kan een hometrainer dus enorm goed voor je zijn. Wanneer je de hometrainer een aantal keer per week intensief gebruikt zul je al merken dat je vet verliest. Meestal heeft een hometrainer een klein schermpje waarop je overigens kut zien hoeveel calorieën je al verbrand hebt. Het nadeel in huis kan zijn dat de hometrainer veel ruimte in beslag neemt, maar door een opvouwbare te nemen kun je hier al snel een oplossing tegen hebben.

De roeitrainer

De roeitrainer kan voor enorme ontwikkelingen in de spieren zorgen en tegelijkertijd zorgen dat je het vet op je lichaam kwijt raakt. Bij een roeitrainer ben je namelijk zo intensief aan het sporten dat er sowieso vet verband wordt, maar daarnaast gebruik je best wat kracht vanuit je armen en vanuit je benen. Er zijn standjes waarmee je kunt bepalen hoe zwaar je het wil maken. Op een zware stand kun je voor aardig wat ontwikkeling in de spieren zorgen. Verder is de roeitrainer ook zeer goed voor je rug. Je onderrug wordt er erg stabiel mee gehouden wat dus met zich meeneemt dat de roeitrainer tevens goed is voor je stabiliteit, maar daarnaast train je ook als je de stang breed pakt je bovenrug en vleugels dus.

De crosstrainer

De crosstrainer is een van de populairste fitnessapparaten als het gaat om afvallen. Het is geen fitnessapparaat waarmee je voor enorme spieren kunt zorgen, maar je bent wel erg intensief bezig met je volledige lichaam wanneer je gebruik maakt van de crosstrainer. Je beide armen bewegen continu heen en weer waardoor je volledige bovenlichaam mee gaat, maar tegelijk maak je met je benen eigenlijk ook een soort rennende beweging waardoor ook je volledige onderlichaam bezig is. Ook bij de crosstrainer heb je diverse standjes waarmee je het je zelf zwaarder of lichter kunt maken. Zet je deze standjes erg zwaar, dan kun je ook de spieren van je benen mee trainen, maar over het algemeen is dit apparaat vooral om vet mee te verliezen en conditie op te bouwen.

De loopband

De loopband is een erg veel gebruikt fitnessapparaat. Redelijk veel mensen hebben er één in huis en in vrijwel iedere sportschool kom je er eentje tegen. De loopband is goed voor je conditie als geen ander. Je bent immers aan het rennen, maar dan binnen in plaats van buiten wat al direct het voordeel met zich meebrengt dat je dus niet in het slechte weer de deur uit hoeft. Ook is een groot voordeel voor de meeste mensen dat binnen het huis trainen tijd bespaart. De loopband zorgt voor gewichtsverlies en beschermd je tegen hartziekten en vaatziekten.